Winter sessie 2021-22, aangepast volgens de laatste pleziervaartwetgeving 2021

Sinds enkele jaren organiseert de navigatieschool van de Brussels Royal Yacht Club: de 'Brussels Sailing Academy', met succes opleidingen in het Nederlands om een brevet te behalen .

Deze cursus wordt modulair opgebouwd : de eerste 13 sessies behandelen de leerstof voor het Algemeen Stuurbrevet, gevolgd door 9 Yachtman sessies (de sessie ‘marine EHBO’  is gemeenschappelijk). Deze opbouw sluit perfect aan op de huidige examens georganiseerd door de overheid ‘FOD Mobiliteit en Vervoer – DG Scheepvaart’.

De cursisten kunnen zich inschrijven voor :

  • De opleiding Algemeen Stuurbrevet alleen (14 sessies),
  • De opleiding Yachtman alleen (9 sessies). In dit geval dient men in het bezit te zijn van een Algemeen Stuurbrevet alvorens met deze opleiding te starten,
  • De gecombineerde opleiding Algemeen Stuurbrevet en Yachtman (22 sessies, EHBO is gemeenschappelijk).      

DiagrammebrevetscoursNL2 Brussel Royal Yacht Club - ALGEMEEN STUURBREVET & YACHTMANDe leerstof omvat : kaartpassen, diepteberekeningen, navigatieoefeningen, reglementen, meteo, motoren, veiligheid, vaartuig, instrumenten, marine EHBO, manoeuvers, elektronische navigatie, communicatie enz.

Cursusrooster

Deze leerstof wordt uitgebreid beschreven in het naslagwerk LEIDRAAD VOOR DE YACHTMAN dat als referentie gebruikt wordt tijdens de cursus.

LeidraadvoordeYachtmansmall Brussel Royal Yacht Club - ALGEMEEN STUURBREVET & YACHTMAN

 

Schrijf je hier in voor de cursus

Module 1        : AS sessies 1 tem 13
Module 2        : YM sessies 12 tem 22
Module 1 & 2 : AS+YM sessies 1 tem 22

AS  dekt de leerstof voor het theoretisch examen van zowel het beperkt als het Algemeen Stuurbrevet.
YM dekt de leerstof voor het theoretisch examen van het Yachtmanbrevet.

De examens worden georganiseerd door de FOD Mobiliteit & Vervoer, afdeling Scheepvaart.

Het Algemeen stuurbrevet en het Yachtmanbrevet geven beide toegang tot het  ICC (International Certificate for operators of pleasure Craft) dat internationaal erkend wordt in de meeste Europese landen.

 

Het cursus pakket en bijkomende documentatie

Dit pakket bevat het handboek 'Leidraad voor de Yachtman', documenten, kaarten en de specifieke benodigheden aangepast aan elke les. Dit pakket kan bij inschrijving online besteld worden of via ons secretariaat. 

Eenmaal ingeschreven, hebt u toegang gedurende het hele academisch jaar, tot alle  bijkomende informatie, documenten en oefeningen die door uw lesgevers gepost worden in het kader van hun cursussen. Deze documentatie is na inschrijving toegankelijk via een specifieke login op de BRYC website onder de rubriek 'Bijkomend cursusmateriaal’.

 

COVID maatregelen :

De cursussen zijn geprogrammeerd met alle voorzorgsmaatregelen die van kracht zijn (sociale afstand, het dragen van een masker, gel...), bubbel van 15 pp). Door mogelijke veranderingen in de richtlijnen van de overheid kunnen de cursussen echter online worden.

 

Ons aanbod van praktische opleidingen

Om te leren varen, is er niets beter dan praktische ervaring. BRYC biedt U dan ook, een waaier van praktische opleidingen en activiteiten om U te helpen uw eerste “vaar stappen” te zetten of uw vaar technieken te verbeteren en ervaring op te bouwen op een boot in binnenlandse wateren of op zee.

 

>>> PRAKTIJK


De school tafel

Op de cursusdagen is er telkens een tafel gereserveerd in het BRYC Clubhouse restaurant  voor de participanten van de Brussels Sailing Academy. Dit om cursisten en lesgevers de mogelijkheid te bieden om elkaar beter te leren kennen, hun ervaring, passies en navigatie plannen te delen alsook nieuwe vrienden te maken.

Inschrijving en deelname aan het club  leven

De inschrijving als cursist voor een navigatie lespakket geeft u voor het ganse academiejaar, toegang tot ons Clubhouse en ook tot al de activiteiten die er georganiseerd worden voor onze “student leden” .

Table-du-cours72dpi640x360 Brussel Royal Yacht Club - ALGEMEEN STUURBREVET & YACHTMAN

 

Waar gaan de cursussen door ?

In het prachtige kader van het Clubhuis van de Brussels Royal Yacht Club

Vilvoordesteenweg, 1

1020 Brussel

Contact

facebook Brussel Royal Yacht Club - ALGEMEEN STUURBREVET & YACHTMANtwitter Brussel Royal Yacht Club - ALGEMEEN STUURBREVET & YACHTMANlinkedin Brussel Royal Yacht Club - ALGEMEEN STUURBREVET & YACHTMAN